Najčešća pitanja i odgovori

Šta je CuraLin?

CuraLin je 100% biljni dodatak ishrani koji pomaže kontrolu razine glukoze u krvi, pogotovo kod osoba koje imaju dijabetes tip 2.

Kliničke studije (obavljene u SAD i Izraelu, a posebno i studija prof. dr Itamara Raza, koja je obuhvatila 730 pacijenata i dodatno pratila više od 40.000 korisnika CuraLin-a) su dokazale pozitivan uticaj CuraLine-a na stanja preddijabetesa, naprednog i hroničnog (teškog) dijabetesa. Ova, a i ostale kliničke studije ukazuju na efikasnost dodatka za ishranu CuraLin:

Curalin je efikasan u 97% slučajeva, bez ijednog neželjenog dejstva ili posljedice, ukoliko se prate uputstva ljekara ili stručnjaka.

Kome je CuraLin namijenjen?

CuraLin je namijenjen prvenstveno osobama sa dijabetosom tip 2 koje žele da poboljšaju kvalitetu svog života.

CuraLine kapsule, između ostalog, smanjuju vašu inzulinsku rezistenciju, potiču rad beta ćelija pankreasa i poboljšavaju apsorpciju glukoze kroz probavni trakt kako bi vaš organizam imao optimalnu razinu šećera u krvi, bez nuspojava.

Svakako, zbog svoje neškodljivosti, preparat može biti efikasan i u pred-dijabetičnim stanjima povišene razine šećera u krvi. Praktično, CuraLin vam može pomoći da živite život kao nekada - ili čak i zdravije.

Kao i svaki drugi dodatak ishrani, CuraLin nije zamjena za terapiju koju vaš ljekar propiše.

Kako CuraLin dijeluje?

CuraLin kapsule sadrže pažljivo izabrane biljne sastojke bazirane na principima ajurvede, medicine stare hiljadama godina. Svaka kapsula je proizvedena u strogo kontrolisanim uslovima, po zaštićenoj formuli, kako bi se zadržala kvaliteta svih sastojaka, što potvrđuju certifikati ISO 9001 i GMP Quality.

Svaki sastojak je pažljivo odabran i prisutan u onom omjeru u kojem optimalno doprinosi regulaciji razine glukoze u krvi.

Tako je, na primjer, list Gymnema (Gymnema sylvestre ili List srebrne svilenice) poznat po svojoj sposobnosti da smanji želju za slatkim i ostalim ugljikohidratima zbog saponina koji blokiraju receptore za slatki ukus na jeziku. Istoveremeno, himalajska biljka Swertia chirayita direktno aktivira rad ćelija pankreasa i oslobađanje inzulina.

Ukratko, CuraLin sadrži pažljiv omjer svake od 9 biljaka kako bi omogućio organizmu da prirodno reguliše svoj metabolizam.

Ko proizvodi CuraLin?

Kompanija CuraLife proizvodi Suplement CuraLin. CuraLin je klinički ispitan u SAD i Izraelu, a za Europska uniju proizvodi se u Rigi, Letonija, i u Nju Džersiju (New Jersey), SAD. Danas se CuraLin  koristi u praksi širom svijeta - od SAD, Kine i Engleske, do Italije, Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Koliko brzo se vide rezultati?

Kliničke studije su dokazale da se snižavanje nivoa glukoze u krvi može očekivati tokom prva 72 sata korišćenja CuraLin-a u čak 70% slučajeva. Kod određenog broja korisnika potrebno je do tri nedjelje korištenja da bi se vidjeli prvi rezultati.

Kontinuirano korištenje CuraLin-a dovodi do opšteg poboljšanja kvaliteta života. Umor, suha usta, često mokrenje, zamagljen vid – najčešće potpuno nestaju. Rezultati dobijeni uzimanjem dodataka ishrani mogu varirati i nisu uvijek isti za sve osobe, a zavise i od opšteg stanja vašeg organizma.

Kako se CuraLin koristi?

Prije početka korištenja bilo kojeg dodatka prehrani konsultujte se sa svojim ljekarom.

Broj CuraLine kapsula koje trebate uzeti 30 minuta poslije obroka zavisi od vaše prosječne dnevne razine šećera u krvi.

Ako je vaša prosječna dnevna razina šećera u krvi niža od 6,7 mmol/l (< 120 mg/dl) preporučuje se:

  • 2 kapsule dnevno, odnosno 1 kapsula pola sata poslije doručka i 1 pola sata poslije večere ili pred spavanje.

Za osobe koje imaju prosječne dnevne razine šećera u krvi od 6,7 mmol/l do 7,8 mmol/l (120 mg/dl – 140 mg/dl) preporučuje se:

  • 4 kapsule dnevno, odnosno 1 pola sata poslije doručka, 1 pola sata poslije ručka i 2 pola sata poslije večere ili pred spavanje.

Za osobe sa prosječnim dnevnim razinama šećera u krvi više od 7,8 mmol/l (>140 mg/dl) preporučuje se:

  • 6 kapsula dnevno, odnosno 2 pola sata poslije doručka, 2 pola sata poslije ručka i 2 pola sata poslije večere ili pred spavanje.

Preporučujemo vam da češće kontrolirate nivo šećera u krvi kada koristite CuraLin kako biste mogli da pratite svoj napredak. U prvoj nedjelji korišćenja je poželjno da dva do tri puta dnevno provjeravate glukozu. Kada vaše vrijednosti šećera u krvi dođu u normalu, možete prilagoditi svoju terapiju (inzulin ili lijekovi) obavezno u konsultaciji sa ljekarom.

Koliko je bezbjedan CuraLin? Postoje li nuspojave?

CuraLin je 100% proizvod biljnog porijekla i nema registrovanih nuspojava.

CuraLin ima rješenje Federalnog Ministarstva Zdravlja Bosne i Hercegovine od 02.04.2021 godine. Certifikati GMP i ISO 9001 koje posjeduje CuraLife osiguravaju vrhunske, bezbjedne i visoko kvalitetne proizvode. CuraLife je takođe registrovan kod FDA (Američke agencije za hranu i lijekove).

CuraLin je prijavljen i odobren i od strane Instituta za prehrambene bioresurse. CuraLin je 100% prirodni biljni proizvod bez nuspojava. Naravno, kao i kod bilo kojeg dodatka, prije upotrebe, posavjetujete sa svojim ljekarom.

Koliko bočica bi trebalo naručiti?

Kada potrošite tester bočicu, idealna porudžbina za nove kupce je STARTER, koji je najčešće dovoljan za 1 do 3 mjeseca. Ne samo što je to dovoljno vremena da otkrijete poboljšanje kvalitete života koje CuraLin donosi, već da vidite i konkretne rezultate kao što su lakša regulacija ishrane, stabilnije razine glukoze u krvi i smanjen osjećaj umora.

Ukoliko ste se već uvjerili u efikasnost CuraLin-a, pogledajte našu najpopularniju, kao i našu najbolju ponudu.

Koliko vremena je potrebno da stignu naručeni proizvodi i koliko to košta?

Sve porudžbine se obrađuju i realizuju u roku od 3 do 7 dana.

Za dostavu proizvoda koriste se kurirske usluge A2B Express-a. Dostava je besplatna širom BiH.

Koji su uslovi vraćanja CuraLife proizvoda?

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno od proizvoda kupljenog preko web shop-a, potpisivanjem izjave o odustajanju, koja je dostupna na web shop-u, odakle je potrošač može preuzeti.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od dana kada je proizvod dospio u njegov posjed.

Kako se vrši povrat proizvoda?

Proizvod koji se vraća mora biti nekorišten, neoštećen i u originalnoj ambalaži. Uz proizvod mora biti priložen originalni račun – otpremnica i potpisana izjava o odustajanju od ugovora. Ukoliko potrošač odvojeno šalje izjavu o odustajanju i proizvod koji se vraća, dužan je da vrati proizvod bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao izjavu o odustajanju, pri čemu potrošač snosi direktne troškove vraćanja proizvoda.

Povrat sredstava se vrši najkasnije 14 dana od dana kada je primljena izjava potrošača o odustajanju.

Ukoliko imate dodatna pitanja, kontaktirajte nas!

NAPOMENA

Proizvod prestavljan na ovoj stranici je dodatak ishrani i ne izdaje se na recept. Pažljivo pročitajte uputstva na pakiranju i imajte na umu da rezultati uzimanja bilo kojeg dodatka ishrani variraju od osobe do osobe.

Dodatak ishrani nije direktna zamjena za terapiju koju je propisao vaš ljekar.

Naruči odmah